Spring naar inhoud

Goed om te weten

Beroepsgeheim

De psycholoog en de psychodiagnostisch werkende hebben een beroepsgeheim. Vertrouwelijke informatie wordt alleen gerapporteerd aan diegenen die direct bij uw behandeling zijn betrokken. Wij geven alleen informatie aan instanties of hulpverleners buiten het ziekenhuis, als u of uw kind (als uw kind ouder is dan 12 jaar) hiervoor schriftelijk toestemming geeft.

Wat uw kind vertelt, wordt vertrouwelijk behandeld. Dit kan soms betekenen, dat niet alles wat uw kind in een behandelcontact vertelt letterlijk met u besproken kan worden. De leeftijd en wens van het kind spelen hierin een rol.

Inzagerecht

De gegevens verkregen vanuit intake, onderzoek en behandeling bewaren we in het elektronisch patiëntendossier van het MCL. Volgens de wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) heeft u en/of uw kind het recht om het dossier in te zien. Als u dit wilt, neemt dan contact op met de psycholoog. Deze neemt het dossier dan met u door.

Als u vindt dat er feitelijk onjuiste gegevens in het dossier staan, dan kunt u een verzoek indienen om dit te wijzigen of het dossier te laten vernietigen. Tevens kunt u een kopie van het psychologisch rapport ontvangen.

U kunt een kopie van het psychologisch rapport ontvangen als u dat wilt.

Kwaliteitsbewaking

De psycholoog streeft een zo goed mogelijke dienstverlening na. Als er zaken zijn die u niet begrijpt of waar u ontevreden over bent, zal de psycholoog dit graag met u bespreken. Mocht dit niet tot een oplossing leiden, dan kunt u contact opnemen met de ombudsfunctionaris van het MCL.

Onze psychologen zijn geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en/of klinisch (neuro)psycholoog (of in opleiding daartoe) en vallen daarmee onder het tuchtrecht van de wet BIG (beroepen individuele gezondheidszorg). Stagiaires en basispsychologen werken altijd onder supervisie en verantwoordelijkheid van een voldoende gekwalificeerde GZ –psycholoog en/of klinisch (neuro)psycholoog.