Oogheelkunde
De afdeling Oogheelkunde onderzoekt en behandelt patiënten met uiteenlopende klachten en afwijkingen van het gezichtsvermogen, de oogleden, de oogkas, het traanapparaat, de oogbol en het bijbehorende gedeelte van de hersenen. Een oogarts behandelt verschillende ziekten en problemen, zoals hoornvliesaandoeningen, staar en scheelzien.
Over deze afdeling
Medische informatie
Waar heeft u een afspraak? Klik op de poliklinieken, dagbehandelingen of verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.
Wat kunt u verwachten?
We gaan na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Vaak zijn hiervoor oogdruppels nodig om uw pupillen te verwijden. Vervolgens kijken we welke mogelijkheden en behandelingen er zijn. Oogaandoeningen kunnen worden behandeld met bijvoorbeeld een bril of contactlenzen, oogdruppels of zalf, maar er zijn ook operatieve mogelijkheden.
Voorbereiding polikliniekbezoek
Bij een eerste polikliniekbezoek vragen wij om een aantal dingen mee te nemen. Ook als u contactlenzen draagt of suikerziekte heeft moet u zich extra voorbereiden.
Bij een eerste bezoek verzoeken wij u het volgende mee te nemen:
- Een verwijskaart/verwijsbrief van uw huisarts of specialist;
- De huidige bril(len) en/of brilrecept;
- Medicijnenkaart;
- Diabetespas.
Draagt u contactlenzen?
Wij verzoeken u deze uit te doen of in ieder geval uw vloeistof en lenzendoosje mee te nemen, zodat u de contactlenzen op de polikliniek kan uitdoen.
Suikerziekte?
Heeft u suikerziekte (diabetes)? Dan is het vaak nodig om de pupil wijd te druppelen. Hierdoor gaat u gedurende enige uren wazig zien. Het is daarom raadzaam om niet zelf de auto te besturen. Maak daarom gebruik van het openbaar vervoer of neem iemand mee die u terug kan brengen.
Kinderen
Bij kinderen komt het regelmatig voor dat het nodig is om de pupillen wijd te druppelen op de poli. Kinderen kunnen hier geruime tijd max.24 uur hinder van ondervinden. Het is raadzaam een zonnebril of zonneklep mee te nemen.