Polikliniek hoofd-halsoncologie
Hoort bij Keel- Neus- Oorheelkunde (KNO) en Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie
Aandoeningen van het hoofd-halsgebied zijn divers. Wanneer u met ons te maken krijgt is het veelal omdat er bij een u een kwaadaardigheid is geconstateerd.
Dit kan bijvoorbeeld gaan om een aandoening in het mond-keelgebied, een aandoening in de neus- en neusbijholten, een aandoening van het strottenhoofd, speekselklieren of een aandoening van de huid van het hoofd-halsgebied.
Contact
MCL Leeuwarden
Route
Polikliniek Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie: route 65
Polikliniek Keel-, Neus-, en Oorheelkunde: route 58
- Vanuit richting Heerenveen / Grou (A32): rijd via knooppunt Werpsterhoek, richting Leeuwarden Oost en volg dan de N31 tot afrit 26 (Leeuwarden Oost). U komt dan via de Drachtsterweg de stad binnen. Alternatieve route: neem op de A32 afrit 17, richting Leeuwarden Zuid. U rijdt via de Overijsselselaan.
- Vanuit richting Harlingen / Bolsward (A31/N31): volg de Haak om Leeuwarden (N31), neem afrit 25 (Leeuwarden Zuid) of 26 (Leeuwarden Oost).
- Vanuit richting Drachten / Garyp (Wâldwei, N31): neem afrit 26 (Leeuwarden Oost).
De hoofdingang van het MCL is aan de Henri Dunantweg 2. Het MCL is vanaf alle invalswegen aangegeven op de ANWB-borden. U kunt in Leeuwarden de rondweg volgen. (ANWB-borden naar 'ring' of 'ring zuid'.) Volg de richting H-MCL hoofdingang. Op het terrein van het MCL kunt u parkeren.
Hoofd-halsoncologie in het MCL
Medisch Centrum Leeuwarden is één van de tien behandelcentra in Nederland voor kanker in het hoofd-halsgebied. Wanneer bij u kanker in het hoofd-halsgebied is vastgesteld, krijgt u zorg van de werkgroep hoofd-halsoncologie.
Feiten en cijfers
10 - 20
Aantal patiënten per dag
180 - 200
Aantal patiënten per jaar